Избирането на детска количка е сравнително трудно, като се има в предвид с колко много неща трябва да се съобразите при вземането на решение. Тъй като това е превозното средство, което ще дава сигурност и удобство на вашето дете при неговото израстване, то целта е избраният продукт да задоволява напълно вашите и неговите потребности.

Изборът, разбира се в крайна сметка е индивидуален и всеки сам изгражда своите предпочитания. Но все пак нека да посочим някои от по-важните аспекти на този избор.

Тъй като детската количка ще бъде използвана сравнително дълъг период от време и то интензивно и при променливи условия, то ние трябва да сме сигурни, че тя е подготвена за всичките предстоящи премеждия. Колелцата трябва да са здрави, желателно е да имат възможност за подмяна при счупване или износване, количката да е снабдена с някаква амортисьорна система, за да може вашето дете да се наслади на приятно возене дори и по най-неравните терени.

Количката обезателно трябва да е снабдена със навес или поне чадър, за да предпазва детето от слънцето и вятъра. Също така важна добавка към детската количка е дъждобранът, за да сме подготвени, ако ни изненада дъжда по пътя към къщи.
Седалката е елемент със особено значение, тя трябва да е удобна и да може да се регулира позицията й в зависимост от това, дали рожбата ни ще подремне, докато се разхождаме или пък ще наблюдава какво става около нас седнала. А за да сме спокойни, че детето ни няма да падне от количката докато се вози е добре да изберем возило със надеждни и удобни колани, които да не му убиват докато се вози и да го предпазват от падане.
Желателно е седалката и по принцип цялата количка да е направена от здрави и лесно почистващи се материали, защото всички знаем, че бебетата много обичат да се цапат.

И на последно, но не по значение, място е механизмът за сгъване на детската количка, който трябва да е удобен за използване и да събира количката до размер, който ще можем да поберем в багажника на колата си, за да можем да се насладим и на по-далечните пътувания с нашите деца, превозвайки комфорта на детската количка заедно с нас.

По-голям избор ще намерите: Еmag, както и в Хиполенд
adminПолезна информацияСъвети за детските количкидетски колички,избор на детска количкаИзбирането на детска количка е сравнително трудно, като се има в предвид с колко много неща трябва да се съобразите при вземането на решение. Тъй като това е превозното средство, което ще дава сигурност и удобство на вашето дете при неговото израстване, то целта е избраният продукт да задоволява...Информативен сайт за детски колички. Платформа за добър избор на детски играчки и аксесоари!
Покажете на приятели във Facebook: