История на детската количкаДетската количка е един много важен и основен аксесоар за всяко бебе. Едва ли някой, обаче се е замислял за неиния произход и кой я е създал. Първата поява на детска количка е още през 1700-1800 година. Тя, обаче приличала много на автомобилите за възрастни. С течение на времето и необходимостта от возило за бебета, което да се бута от човек станало голямо.

Първата детска количка за деца била измислила от английският специалист по ландшафт Уилям Кент. Той бил провокиран от един херцог, който имал шест деца и пред него стоял трудният въпрос как да предвижва всички тях и да ги разхожда в големите дворове на своя огромен дом. За съжаление изобретената детска количка била лукс и можели да си я позволят само богати и знатни хора.

В началото си изобретената детска количка представлявала люлка на колела. В нея детето имало възможност да седи само в седнало положение. Това не било много удобно за детето и с течение на времето детските колички претърпели огромни метаморфози.

През далечната 1877 година е създадена и първата фабрика за детски колички. Това се случва в Англия. С това постижение тя става достъпна не само за богатите хора, но и за обикновенни и дори самотни майки.

Към днешна дата детската количка е претърпяла огромни метаморфози и продължава да се развива. Има много фирми, които произвеждат удобния аксесоар за всяко едно дете.

По-голям избор ще намерите: Еmag, както и в Хиполенд
adminПолезна информациядетска количкаДетската количка е един много важен и основен аксесоар за всяко бебе. Едва ли някой, обаче се е замислял за неиния произход и кой я е създал. Първата поява на детска количка е още през 1700-1800 година. Тя, обаче приличала много на автомобилите за възрастни. С течение на времето...Информативен сайт за детски колички. Платформа за добър избор на детски играчки и аксесоари!
Покажете на приятели във Facebook: