В съзнанието на родителите при покупката на детска количка за новороденото си дете е тя да бъде най-добрата. Хубаво е предварително да се спрете на няколко марки/модели колички и да пристъпите към допълнителния избор. И ето, че стигате до проблема „Коя от всички да изберем?“. Следващите съвети ще ви помогнат в избора, като насочим вниманието ви към основните фактори, които ще повлияят на покупката ви.
1. Големина – големината винаги има значение, тъй като ще трябва да я прибирате в колата си, в асансьор, стълбища и други пространства, които е добре да не са по-тесни, отколкото вашата новозакупена детска количка. Трябва да се знае, че колкото по-широка е една количка в основата – толкова по-стабилна е самата тя.
2. Тежина – колкото по-лека количка си купите, толкова по-лесно ще ви бъде в ежедневието. Не взимайте тежка количка, освен ако не искате да тренарите вдигане на тежести едновременно с ежедневното придвижване с количката. Олекотените алуминиеви рамки са за предпочитане.
3. Спирачки – много важен елемент в количката! Хубаво е да има спирачки на всяко отделно колело, както и обща спирачка за всичките.
4. Колела – тук опира да избора между стабилност и маневреност. Количките с едно предно колело са по-маневрени, отколкото тези с две колела. Те пък от своя страна се подразбира, че са по-стабилни. Също така трябва да си изберете дали да са подвижни или фиксирани.
5. Кошница – положението на детското кошче има вариант да бъде с възможност за промяна на наклона, а също и да променяте посоката – детето да бъде към вас или да гледа напред. От значение е също така и дали се сваля лесно от количката, за да не се бавите, когато ви се налага.
6. Материя – поради факта, че количките се цапат много, то е добре материята да бъде лесна за почистване.
7. Колани – проверете дали коланите се откопчават и закопчават лесно. Важно е детето да не може само да се освободи и съответно да се нарани. Препоръчват се такива с 5-точкова предпазна система.
8. Дръжка – има различни видове дръжки – обърнете внимание дали искате дръжките да се регулират на височина. Има и такива с отвори за поставяне на бутилки или поставка за чаша. Със сигурност ще ви е от полза.
9. Място за багаж – много важно простраство в една количка. Задължително изберете такава, която да ви позволява да си поставяте чантата или друг багаж.


Може би ще харесате тази количка: Детска количка JOYELLO
детска количка синяТехнически детайли:
• Материя: 100% полиестер
• Олекотена алуминиева рамка с покритие
• Опора за ръцете: подвижна с поставка за чаша
• Системата за затваряне / отваряне се активира с една ръка
• Дръжки: наличие на отвор за бутилка
• Задни колела: двойна спирачна система
• Предни колела: подвижни или фиксирани
• Облегалка регулираща се в няколко позиции
• Колани с 5-точкова предпазна система
• Кошница за аксесоари
• Покривало за крачета
• Размери в отворено състояние : В 102 см. Ш 62 см. Д 85 см.
• Размери в затворено състояние : В 75 см. Ш 62 см. Д 35 см.
сгъната на книга детска количка Можете да се уверите, че количката се сгъва доста удобно (тип книга).

Други варианти, на които можете да се спрете:

По-голям избор ще намерите: Еmag, както и в Хиполенд
adminПолезна информацияВ съзнанието на родителите при покупката на детска количка за новороденото си дете е тя да бъде най-добрата. Хубаво е предварително да се спрете на няколко марки/модели колички и да пристъпите към допълнителния избор. И ето, че стигате до проблема 'Коя от всички да изберем?'. Следващите съвети ще ви...Информативен сайт за детски колички. Платформа за добър избор на детски играчки и аксесоари!
Покажете на приятели във Facebook: